etusivu huvipuistot teemapuistot tivolit lakkautetut tietoja
uutiset artikkelit

KAUSIKORTTI HUVIPUISTOIHIN

Päivitetty 28.04.01

kausikortti

Tiesitkö, että myös huvipuistoihin saa nykyään kausikortteja? Kortti oikeuttaa ilmaiseen sisäänpääsyyn puistoon ja laitteiden rajoittamattomaan käyttöön, vaikkapa joka ikinen päivä koko kesän ajan. Ensimmäisenä kausikortteja alettiin myöntämään Wasalandiaan, viime kaudella. Tänä vuonna sellaisen saa myös Särkänniemeen, Linnanmäelle ja Tykkimäkeen. Nyt on siis oiva tilaisuus ajaa koko kesä vuoristoradoissa, opettaa jälkikasvu kunnon tavoille tai vaikkapa antaa lahja sellaiselle, jolla on jo kaikkea.

Linnanmäen kausikortti kulkee nimellä Timanttikortti. Se maksaa 410mk, sisältäen postikulut. Linnanmäen ranneke maksaa 95mk ja porttimaksu 20mk, joten kausikortti tienaa itsensä takaisin 3.6 käynnin jälkeen. Kortin saa esim. kun tulostaa hakemuskaavakkeen Linnanmäen kotisivulta, ja lähettää sen postissa Linnanmäelle passikuvan kanssa. Kortti tulee paluupostissa postiennakolla. Käsittely on tosi nopeata, sillä sain oman korttini vain kahdessa päivässä. Kausikortilla pääsee sisään pohjoisportin sisäänkäynnin vasemmalla puolella olevan info-pisteen kautta. Kortti näytetään tiskillä, joka ottaa ylös kortin numeron ja sen haltijan allekirjoituksen. Rannekkeen saa samantien, ja puistoon mennään sisälle inforakennuksen kautta, Shanghai-pelihallin takaa suoraan Break Dancen viereen. Tarkemmat tiedot löytyvät Linnanmäen omilta kotisivuilta

Särkänniemen kausikortti maksaa 350mk. Myös se sisältää kaikki kohteet ja laitteiden rajoituksettoman käytön. Normaalisti Särkänniemiavain maksaa 130mk, joten kausikortti tienaa itsensä takaisin 2.7 käynnin jälkeen. Lisätiedot löytyvät Särkänniemen omilta kotisivuilta hinnat / kesä 2001 / lippupaketit osastosta.

Wasalandia on kausikorttiasiassa edelläkävijä. Wasalandiahan on ns. yhden maksun puisto, eli porttimaksun jälkeen kaikki laitteet ovat vapaasti käytettävissä. Tämän takia Wasalandiassa ei käytetä lainkaan rannekkeita, joten kausikortilla pääsee suoraan sisälle. Wasalandian kausikortti maksaa 180mk. Ilman korttia sisäänpääsy maksaa 85mk (lapset) ja 50mk (aikuiset), joten kortti maksaa itsensä takaisin joko 2.1 tai 3.6 käynnin jälkeen. Lomakauden ulkopuolella porttimaksut tosin tippuvat puoleen, joten käyntejä pitää tuolloin hieman lisätä, jotta pääset omillesi. Tarkemmat tiedot löydät Wasalandian omilta kotisivuilta.

Myös Tykkimäelle saa kausikortin, joka kulkee nimellä Kultapassi. Kortti maksaa 360mk. Tykkimäen ranneke maksaa 90mk (aikuiset) sekä porttimaksu 12mk, joten kortti maksaa itsensä takaisin 3.5 käynnin jälkeen. Tarkemmat tiedot löydät Tykkimäen omilta kotisivuilta.

Pääsivulle