etusivu huvipuistot teemapuistot tivolit lakkautetut tietoja
Nokkakiven Puisto Linnanmäki Powerpark Särkänniemi Tykkimäki Wasalandia

SÄRKÄNNIEMEN ANGRY BIRDS LAND

Sivut avattu 6.5.2012

Tervetuloa Angry Birds Landiin Angry Birdsit ovat suomalaisen Rovio Entertainment Oy:n käsialaa. Yrityksen perusti vuonna 2003 kolme opiskelijakaverusta: Niklas Hed, Jarno Väkeväinen ja Kim Dikert Helsingin Teknillisestä Korkeakoulusta. Yritys toimi ensimmäisinä toimintavuosinaan nimellä Relude. Rovio Mobileksi nimi vaihtui tammikuussa 2005.

Angry Birds pelit perustuvat yksinkertaiseen ideaan: ammu ritsassa istuva vihainen lintu kohti possuja, jotka ovat tulleet häiritsemään lintujen rauhaa. Tämä idea on kiehtonut monia, ja pelejä onkin myyty jo yli 500 miljoonaa kappaletta.

Linnut kotiutuivat Tampereen Särkänniemeen kesällä 2012. Ne valtasivat itselleen asuinpaikakseen entisen Ipanaarion alueen, jossa aiemmin sijaitsi mm. Särkänniemen kummitusjuna Orlochlessin Torni. Torni joutuikin väistymään alueen muutostöiden alta.

Lintujen uuden kotialueen ovat suunnitelleet yhdessä Särkänniemi, Rovio ja amerikkalainen BDR Desing- suunnittelutoimisto. Kotimaisuus on ollut tärkeänä teemana aluetta suunniteltaessa, ja niinpä alueen pääurakoitsijaksi valittiin pirkanmaalainen Juvia Oy ja Seikkailualueen seikkailuradan valmistajaksi rovaniemeläinen Lappset Group.

Valokuvia Särkänniemen Angry Birds Landista

Valokuvat on otettu kesällä 2012.

lintu_iso.jpg 104k

Sisäänkäynti Angry Birds Landin alueelle

Vihaiset linnut ja possut toivottavat sinut tervetulleeksi Särkänniemen Angry Birds Landiin.

angry_pelit_iso.jpg 132k

Pommilintu

Musta pommilintu on livahtanut piiloon Kantin x Kantin orrelle.

angry_pelit_iso.jpg 97k

Alueen pelit

Ankkalammella voit käydä onkimassa tai Pig Popperissa kokeilemassa taitojasi ritsan parissa!

seikkailurata3_iso.jpg 86k

Seikkailurata

Muista valita oikea reitti seikkailullesi sen mukaan minkä pituinen olet. Vanhemman seurassa matkatessa on värisi keltainen, ja jos olet jo niin rohkea, että pääset seikkailuun yksin, on värisi tällöin vihreä. Yllätyksiinkin kannattaa varautua, sillä saatat törmätä matkallasi vaikkapa lintuihin, jotka suihkuttavat päällesi vesisumua....

seikkailurata1_iso.jpg 124k

Seikkailuradan alue

Seikkailuradalta löytyy tekemistä kaikenikäisille. Pääsetkö radan alusta loppuun, vai joudutko yrittämään sen suorittamista muutaman kerran? Ole valmis, sillä linnut ja possut haastavat sinut uskaliaaseen seikkailuun!

possuroskis_iso.jpg 163k

Possuroskis

Angry Birds Landin alueella on äänimaailman lisäksi myös muita kivoja pieniä yksityiskohtia, kuten tälläinen hauska possuroskis.

angryride_iso.jpg 84k

Angry Birds Ride

Vihaiset linnut meinaavat karata aitauksesta!! Vain sinä pystyt niitä ohjaamalla pitämään hyppivät ja pomppivat otukset niiden omalla alueellaan. Birdsit ovat valineet Särkänniemen parhaimman alueen kotipaikakseen, ja siitä onkin upeat näkymät Näsijärvelle.

majakka_iso.jpg 87k

Majakka

Jotta et eksyisi tutustuessasi Angry Birds Landin ihmeelliseen maailmaan, ohjaa tietäsi niemen Majakka. Sen avulla löydät alueella niin piilossa olevat possut, kuin vihaiset linnutkin.

angry_kauppa_iso.jpg 109k

Angry Birds kauppa

Muutama pikku Birds katosi mystisesti jonnekin. Käy vilkaisemassa, jos vaikkapa kaupasta löytyisi joku kadonneista linnuista. Voit ostaa hänet matkamuistoksi, ja koittaa kuljettaa alueelta pois niin, ettei vihainen tipu eksy suoraan possujen kimppuun!

lintu_iso.jpg 107k

Red Bird valmiina lentoon

Alue on täynnä hauskoja pieniä yksityiskohtia, kuten tämä ritsalla matkaan lähtevä lintu. Seikkailuradan alueella voit käydä kokeilemassa miltä linnusta tuntuu juuri ennenkuin ritsa laukeaa!

angry_kiska._iso.jpg 94k

Mighty eagle snacks

Linnut ovat vallanneet alueen lisäksi myös puodit ja kioskit! oletko niin rohkea, että uskallat käydä ostamassa täältä evääsi?

Pääsivulle