etusivu huvipuistot teemapuistot tivolit lakkautetut tietoja
uutiset artikkelit

Half-Pipe

Päivitetty 09.02.03

Tilanne 22.09.02
Tilanne 12.10.02
Tilanne 12.11.02
Tilanne 28.11.02
Tilanne 13.12.02
Tilanne 18.01.03

Särkänniemen uutuuslaite kaudelle 2003 on U-kirjaimen muotoinen vuoristorata, nimeltään Half-Pipe. Hankkeen kustannusarvio on huimat 3.5 miljoonaa euroa, eli Särkänniemeen tulee vain kaksi vuotta Tornadon jälkeen toinen megauutuus.

Half-Pipen on rakentanut sveitsiläinen Intamin, eli sama yritys, joka on Tornadon ja Koskiseikkailun takana. Laitteessa on kaksi peräkkäistä vaunua, joihin mahtuu 8 matkustajaa (neljä rinnakkain) kumpaankin. Yhteensä junaan mahtuu siis 16 matkustajaa. Radan arvioitu kapasiteetti on noin 500 matkustajaa tunnissa. Vaunut ajavat U:n muotoista kiskoa edestakaisin, ja pyörähtävät molemmissa päissä akselinsa ympäri. Laitteen kokonaiskorkeus on 35 metriä. Matkustajat nousevat radan päässä noin 30 metriin, eli Tornadoakin korkeammalle.

Minkäänlaista nostomäkeä laitteessa ei ole, vaan vaunut saavat käyttövoimansa ns. LIM-moottoreista (linear induction motor), jotka takaavat mahtavan kiihtyvyyden. Särkänniemen mukaan laite on vielä hurjempi kuin Tornado, joten jäämme mielenkiinnolla odottamaan laitteen avajaisia vappuna 2003.

Särkänniemen laite on ensimmäinen Intaminin rakentama Half-Pipe. Se kootaan ja testataan kokonaisuudessaan Intaminin tehtailla. Testien jälkeen laite puretaan, kuljetetaan Tampereelle ja kootaan uudestaan. Tästä johtuen varsinainen rakennustyö tapahtunee nopeasti verrattuna Tornadoon. Rata on tarkoitus saada paikalleen vielä vuoden 2002 aikana, mutta varsinainen koeajovaihe alkaa vasta ensi vuoden puolella.

Koska Intamin ei ole vastaavanlaista rataa vielä rakentanut, ei minkäänlaisia kuvia ole vielä käytettävissä. Sen sijaan hollantilainen Vekoma on vähän samanlaisen laitteen jo tehnyt. Kuvia Vekoman versiosta.

Tilanne 22.09.02

big_halfpipe1.jpg 104k

Radan sijainti

Kuvasta näkee, mihin Half-Pipe asennetaan. Se rakennetaan eläinpuiston ja delfinaarion väliseen rinteeseen.

Kuva: Tomi Suominen

big_halfpipe2.jpg 77k

Perustukset

Tällä hetkellä radalle ollaan rakentamassa betonianturoita, sekä asemarakennusta. Itse rata tehdään kokonaisuudessaan Intaminin tehtailla. Rata tulee mäen suhteen poikittain, eli toisessa päässä tarvitaan massivisia 5 metrin anturoita.

Kuva: Tomi Suominen

big_halfpipe3.jpg 101k

Asemarakennus

Asemarakennus nousee noin 10 metrin korkeuteen.

Kuva: Tomi Suominen

Tilanne 12.10.02

Half-Pipen työmaalla ollaan tällä hetkellä betonivaluvaiheessa. Sekä radan anturat, että asemarakennuksen perusta on nyt valettu. Seuraavana on vuorossa itse aseman rakentaminen. Tämän perusteella voidaan veikata, että itse rata saapuu paikalle aikaisintaan marraskuun lopussa.

Särkänniemi on julkaissut laitteesta seuraavat tiedot:


big_halfpipe4.jpg 96k

Rakennustyömaa Näsinneulasta kuvattuna

Kuvasta selviää Half-Pipen tarkka sijainti.

big_halfpipe5.jpg 92k

Asemarakennus

Asemarakennuksen valut on tehty, mutta muu rakentaminen on vielä edessä.

big_halfpipe6.jpg 102k

Asemarakennus

Sama toisesta kulmasta. Laitteeseen mennään sisään keskellä seinää näkyvästä oviaukosta.

Tilanne 12.11.02

Ensimmäiset radan osat saapuivat Tampereelle viime viikolla. Tiettävästi osat ovat peräisin suoraan koeradasta Intaminin tehtaalta, joten laitteen prototyyppi on toiminut sen perusteella hyvin. On mielenkiintoista nähdä, aletaanko rataa pystyttämään välittömästi, kun kaikki osat ovat saapuneet. Tässä työssä kuluu luultavasti vain muutama päivä päätellen vauhdista, jolla Tornado laitettiin pystyyn.

Toinen kysymys on, milloin junat tuodaan paikalle, ja aloitetaanko koeajot vielä talven aikana, kuten oli suunniteltu. Saattaa olla, että kylmä alkutalvi on sotkenut suunnitelmia.

big_halfpipe7.jpg 67k

Ratakiskoja lumen keskellä

Uuden vuoristoradan ensimmäiset kappaleet ovat saapuneet!

Kuva: Tomi Suominen

big_halfpipe8.jpg 50k

Ratakiskoja

Radan osat ovat saapuneet valmiina moduleina Intaminin tehtailta.

Kuva: Tomi Suominen

big_halfpipe9.jpg 62k

Liitokset

Half-Pipen kolmionmuotoinen rakenne muistuttaa hyvin paljon Tornadoa

Kuva: Tomi Suominen

Tilanne 28.11.02

Tampereella on oltu todella ahkerana pari viimeistä viikkoa. Laitteen runko on saatu lähes täysin pystyyn. Työt asemalla jatkuvat edelleen, ja tuntuu siltä, että joka puolella hitsataan. Junat eivät ole edelleenkään saapuneet paikalle.

big_halfpipe10.jpg 55k

Rata kokonaisuudessaan

Näitä kiskoja pitkin huristellaan ensi kesänä. Valitettavasti ilta alkoi jo pimetä tätä kuvaa otettaessa.

Tilanne 13.12.02

Vaunut ovat viimeinkin saapuneet, ja junan asennustyöt on aloitettu kuun vaihteessa. Asemarakennuksen sisällä asennetaan vaunun skeittilaudan muotoista runkoa paikalleen. Istuimet ovat myös saapuneet, ja ne on varastoitu pressujen alle radan eteen parkkipaikalle. Myös itse asemarakennus on edelleen työn alla, mutta se on ehtinut jo harjannostajaisvaiheeseen. Vaikka työt ovat siis sujuneet erinomaisesti, koeajoa tuskin ehditään tekemään enää tämän vuoden puolella.

big_halfpipe11.jpg 68k

Half-Pipe päivänvalossa

Huomaa asemarakennus, joka on saanut jo lähes lopullisen muotonsa.

Kuva: Kimmo Lahti

big_halfpipe12.jpg 75k

Istuimet

Näissä vaunuissa ajetaan rataa ensi kesänä. Yhteen vaunuun mahtuu 8 matkustajaa, ja niitä on yksi kummassakin päässä jättimäistä skeittilautaa. Vaunut pyörivät keskiakselinsa ympäri ajon aikana.

Kuva: Kimmo Lahti

Tilanne 18.01.03

Half-Pipen työmaa alkaa olla loppusuoralla. Skeittilaudan muotoinen juna on asennettu kiskoille ja istuimet molempiin päihin junaa. Nyt odotellaan enää uutisia koeajosta. Luonnollisesti aseman ympäristössä on vielä paljon tehtävää, mutta nyt näyttää hyvin varmalta, että laite saadaan käyttöön Särkänniemen avajaisiin mennessä. Se tapahtuu tänä vuonna vappuaattona 30.4.

Half Pipesta löytyy mainio videopätkä Särkänniemen omilta nettisivuilta.

big_halfpipe13.jpg 43k

Half-Pipen juna kiskoilla

Tätä näkyä on odotettu malttamattomana kuukausikaupalla.

Kuva: Heta Aromaa

big_halfpipe14.jpg 44k

Laite lähes valmiina

Kuvasta käy mainiosti laitteen huima korkeus. Nyt alkaa saada pientä käsitystä, miksi Särkänniemi kutsuu Tornadoa koko perheen laitteeksi Half-Pipeen verratuna!!!

Kuva: Heta Aromaa

Kiitokset Tomi Suomiselle, Kimmo Lahdelle ja Heta Aromaalle kuvista sekä rataa ja aluetta koskevista tiedoista.

Pääsivulle