etusivu huvipuistot teemapuistot tivolit lakkautetut tietoja
uutiset artikkelit

MERIMAAILMAN RAKENNUSTYÖMAA

Päivitetty 20.02.02

Linnanmäki on taas yhtä työmaata koko huvipuisto. Viime talvenahan rakennettiin Vonkaputous, jolloin myllättiin koko Satulaakso, mutta tänä vuonna urakka taitaa olla vielä suurempi. Tällä kertaa työ kohdistuu koko huvipuiston keskeisimpään kohtaan, Shanghain ja Peacockin väliin jäävälle aukiolle.

Kaiken taustalla on tietenkin Merimaailman rakentaminen. Periaatteessa tämä kohde ei ole varsinaista huvipuistoa, sillä kyseessä on Linnanmäen ja Sea Life-konsernin yhteishanke, ja kohde on avoinna myös talvisin. Se liittyy kuitenkin kiinteästi Linnanmäkeen, sillä esimerkiksi kesällä Merimaailmaan pääsee vain huvipuiston porttien sisäpuolelta. Talvella sisäänpääsy on Tivolitien puolelta, suunnilleen sieltä, missä oli ennen Luolan sisäänpääsy. Merimaailmaan on erillinen pääsymaksu, eikä kausikortti kelpaa sinne.

Merimaailman kustannusarvio on noin 35 miljoonaa markkaa, joten se on Linnanmäen kallein hanke kautta aikojen. On selvää, että tällaisen kohteen rakentaminen muuttaa maisemaa, vaikka se onkin enimmäkseen maanpinnan alapuolella. Muutokset ovat pähkinänkuoressa seuraavat: Breakdance on myyty kokonaan pois, Polyp siirretty sen paikalle, Viikinkivene on siirretty toiselle puolelle puistoa, Viikingin paikalle tulee Merimaailman rakennuksia, ja Polypin vanhalle paikalle tulee kuin tuleekin uutuuslaite. Kaudella 2002 on siis yhtä paljon laitteita kuin ennen, mutta uusi iso kohde tulee lisää!

Kuvia rakennustyömaasta

big_hai1.jpg 118k

Näkymä Peacock-aukion suuntaan

Merimaailmaan mennään sisään virtuaaliteatterin vierestä. Kohde sijaitsee pääasiassa aukion alla. Tähän kohti kaivettiin töiden alussa valtava kuoppa. Sekä Polyp, että Viikinki on siirretty muualle. Polypin tyhjäksi jättämälle paikalle tulee uutuuslaite, kunhan työt valmistuvat.

big_hai2.jpg 118k

Polyp

Breakdance on myyty Saksaan, ja sen paikalle on siirretty Polyp. Breakdance oli huippusuosittu koko olemassaolonsa ajan. Syynä sen hävittämiseen oli se, että laite alkoi osoittaa pikkuhiljaa ikääntymisen merkkejä. Lisäksi sen poistuminen helpotti rakennustöitä, koska Polyp piti siirtää pois Merimaailman rakennustöiden tieltä, ja voitiin siirtää suoraan Breakdancen tyhjälle paikalle. Breakdance korvataan uutuuslaitteella, mutta koska Linnanmäki ei ole vielä julkistanut sitä, ei siitä kerrota näilläkään sivuilla enempää. Sen voi kuitenkin sanoa, ettei Breakdance-fanien tarvitse surra suosikkinsa lähtemistä.

big_hai3.jpg 118k

Näkymä Tivolitieltä

Keskimmäinen rakennus on noussut talven aikana Viikinkiveneen paikalle. Samassa kohtaa on ollut aikaisemminkin rakennuksia, mutta ne purettiin Cortina Jetin ja Viikingin tieltä.

big_hai4.jpg 118k

Haiallas

Tältä näyttää Merimaailman sisältä runsaat kaksi kuukautta ennen avajaisia. Keskellä tehdään altaita, joissa kalat tulevat uimaan. Merimaailman pinta-ala on hulppeat 1800 neliömetriä, joten katseltavaa riittää varmasti. Kohteesta voi käydä lukemassa lisää Sealifen omilta nettisivuilta.


big_hai5.jpg 118k

Viikinki

Viikinki on siirretty eteläportin viereen.

Pääsivulle