etusivu huvipuistot teemapuistot tivolit lakkautetut tietoja
uutiset artikkelit

LINNANMÄEN UUTUUDET VUONNA 2000

Päivitetty 07.05.00

Linnanmäen uutuuslaitteet

Space Express
HipHop
Lelumuseo
Canyon Coaster
R-360 lentosimulaattori

Space Express

Space Express

Sisäänkäynti

Linnanmäellä on Space Expressin myötä nyt kolme vuoristorataa. Laite on rakennettu vesitornin sisään, jossa se korvasi samalla paikalla olleen Safariradan. Space Expressiä voisi kuvailla pimeässä ajettavaksi City Expressiksi.

Space Express

Jonotustilat

Avaruusteema näkyy kaikkialla laitteessa, erityisesti jonotustiloissa, jotka ovat erittäin tyylikkäät. Tässä laitteessa jonottaminen on suorastaan viihtyisää. Vuoristorataan kävellään pitkää käytävää pitkin, joka muistuttaa avaruustukikohdan sisuksia. Itse asiassa ensimmäisellä kerralla voisi kuvitella, että laite on Vekkulan tyylinen paikka avaruusteemalla, ennenkuin tullaankin yllättäen sukkulan asemalaiturille.

Space Express

Space Express

Ajelu kestää noin minuutin verran. Valtaosa ajosta tapahtuu lähes totaalisessa pimeydessä linnunradan mustien aukkojen läpi. Juna pysähtyy hetkeksi ennen paluuta lastauslaiturille. Junan on valmistanut Zierer Sveitsistä.

Hiphop

HipHop

HipHop

HipHop on Space Shotin pienoisversio. HipHop tuli Satulaaksoon Meteoriitin tilalle. Kyyti ei ole niin hurjaa kuin esikuvassaan, mutta kestää pidempään, useita pudotuksia. Myös aikuiset pääsevät laitteen kyytiin. HipHopin on valmistanut Moser Rides Italiasta.

Lelumuseo

Lelumuseo

Linnanmäen historianäyttely

Koska Linnanmäki täyttää kuluvan kauden aikana 50 vuotta, on tapahtuman kunniaksi panostettu puiston historian esittelemiseen. Lelumuseossa on kokonainen näyttelyhuone pyhitetty aiheen tiimoilta. Näyttelyssä on runsaasti kuvia ja tietoa mm. puiston rakentamisesta, sen avaamisesta, vanhoista laitteista ja puistossa käyneistä esiintyjistä. Lisäksi museon aulassa on nähtävissä videolta muutaman minuutin mittaisia filminpätkiä lähinnä 50-luvulta. Näyttely on erittäin mielenkiintoinen jokaiselle Linnanmäen historiasta kiinnostuneelle. Itse vietin lelumuseossa yli tunnin putkeen. Lelumuseon sisäänpääsy on kaiken huipuksi ilmainen.

Canyon Coaster

Virtuaaliteatteri

Virtuaaliteatteri

Lelumuseon vieressä oleva elokuvateatteri näyttää kolmiulotteisia filmejä, kuten vanha kunnon Cinema2000. Tässä teatterissa myös istuimet liikkuvat elokuvan tapahtumien mukana. Teatteri on avattu vuonna 1996. Sen laitteisto on sama kuin ennen, mutta esitettävä filmi vaihtuu vuosittain. Vuosina -96 ja -97 filmi oli Dino Island, jota perua ovat ulkona näkyvät somisteet. Vuonna -98 esitettiin Indiana Jones Lost Temple ja vuonna 1999 Superstition. Uusin versio on nimeltään Canyon Coaster.

Lentosimulaattori

Lentosimulaattori

Lentosimulaattori

R-360 näyttää yhden istuttavalta huvipuistolaitteelta, mutta on itse asiassa videopeli. Erikoiseksi laitteen tekee sen, että pelaajan istuin liikkuu täysin vapaasti sekä sivu, että pituussuuntaan, jopa täyden kierroksen. Sen takia pelaajan eteen asennetaan turvapuomi ennen pelin alkua. Peli sijaitsee Rainbown takana olevassa pelihallissa ja maksaa 20 mk / kerta. Pelin on valmistanut Sega.

Pääsivulle