etusivu huvipuistot teemapuistot tivolit lakkautetut tietoja
uutiset artikkelit

LINNANMÄEN UUTUUSLAITTEET 2001

Päivitetty 28.04.01

Vuonna 2001 Linnanmäelle on tullut yksi laite lisää. Yhtään ei ole lähtenyt pois, joten puiston laitemäärä senkun kasvaa...

Vonkaputous
Hokkus Pokkus
Pallokaruselli
High Chaparral
Pienoiskaruselli
Dino Island 2

Vonkaputous

big_vonka.jpg 73k

Vonkaputous on Linnanmäen kallein laite pitkään aikaan, ellei jopa kautta aikojen. Laite on vuoristoradan ja tukkijoen yhdistelmä. Radan ensimmäinen puolisko muistuttaa normaalia teräsrakenteista vuoristorataa. Vaunut nousevat ketjuvedolla hissimäen huipulle, josta ne ne syöksyvät radalle. Muutaman kaarteen ja sumutunnelin jälkeen rata putoaa kovalla vauhdilla vesirännin keskelle. Loppuosuus matkasta tapahtuu mutkittelevan tukkijoen keskellä.

Vonkaputous on vielä koeajovaiheessa, joten sen avataan tämän hetken arvion mukaan vasta toukokuun loppupuolella. Laite sijaitsee Satulaakson alimmaisessa nurkassa, osittain Hokkus Pokkuksen ja Pienoiskarusellin vanhalla paikalla.

Hokkus Pokkus

big_hokkus2.jpg 71k

Hokkus Pokkus jäi Vonkaputouksen alle, joten se jouduttiin siirtämään uuteen paikkaan. Rata kiertää nyt Vekkulaa. Rataan on tehty mukavia mutkia ja tunneleita, muut somisteet ovat ennallaan. Vekkulaan mennään sisälle uuden ylikulkusillan kautta.

Pallokaruselli

big_samba2.jpg 87k

Pallokaruselli on siirretty Satulaaksosta High Chaparrallin paikalle, Panoraman viereen.

High Chapparal

big_chaparal2.jpg 100k

High Chaparral on puolestaan siirretty isomman maailmailmanpyörän lähelle. Nyt molemmat pyörät ovat siis vierekkäin.

Pienoiskaruselli

big_auto2.jpg 82k

Pienoiskaruselli on siirretty Satulaaksosta aivan Maailmanpyörän viereen. Laite on upeasti entisöity ja siihen on tullut uusia ajopelejä.

Dino Island 2

big_super.jpg 75k

Virtuaaliteatterissa pyöri sen kahtena ensimmäisenä vuotena (1996 ja 1997) filmi Dino Island. Sen jälkeen esitys on vaihtunut aina vuosittain. Vuosina -98 se oli Indiana Jones Lost Temple, -99 Superstition ja vuonna 2000 Canyon Coaster. Tämän vuoden filmi Dino Island II on jatkoa ensimmäiselle dino-seikkailulle.

Aku Ankka 50 v ja Ylen lastenohjelmat 75 v

big_aku.jpg 52k

Lelumuseossa on tänä vuonna kaksi uutta näyttelyä: Toinen juhlistaa Aku Ankka-lehden 50-vuotispäiviä, toinen YLEn lastenohjelmien 75 vuotista taivalta. Museossa voi nähdä ja kuulla sekä radion, että television lastenohjelmia vuosien varrelta.

Pääsivulle