etusivu huvipuistot teemapuistot tivolit lakkautetut tietoja
Funpark Helsingin Leikkiluola Hilarius Hiiren kylä Huimala Huvisatama Jukupark Kesämaa Korkeasaari Puuhamaa Santapark Sealife Tropicario Vauhtipuisto Visulahti Zoolandia

MUUMIMAAILMA

Päivitetty 06.08.08

Muumitalo

Muumien kotisaari Naantalissa

Muumimaailma avasi ovensa 26.6.1993. Sen rakentamista alunperin suunniteltiin Ruissaloon, mutta viime hetkellä kuitenkin päädytiin Naantaliin koska paikka on luonnonläheinen ja sopii siksi hyvin Muumien asuinpaikaksi. Puistossa työskentelee 240 työntekijää, joista 10 on vakinaista.

Muumimaailma on Santaparkin ohella toinen maamme teemapuistoista, joissa koko puiston ulkoasu ja toiminta liittyy tiettyyn aiheeseen. Muumimaailmassa aiheena ovat tietenkin Muumit, jotka ovat viime vuosina päässeet melkoiseen maailmanmaineeseen. Tästä on todisteena se, että paikassa vierailee kävijöitä useista eri maista. Esimerkiksi japanilaisia turisteja näkyy yllättävän paljon.

Muumimaailma sijaitsee Naantalissa, meren rannalla, vastapäätä Kultarantaa, presidentin kesäasuntoa. Muumien kotisaari on aito saari, kuten pitääkin. Saareen johtaa mantereelta noin 100 metriä pitkä ponttoonisilta. Varsinaisia huvipuistolaitteita Muumimaailmassa ei ole lainkaan. Siellä ei ole myöskään erilaisia ajopelejä tai muita puuhapuistoista tuttuja kohteita, joihin kävijät voisivat aktiivisesti osallistua. Muumimaailmassa on siis pelkästään katseltavaa ja kierreltävää, mutta sitä siellä riittää.

Muumien kotisaari sisältää kaikki keskeiset muumirakennukset. Ne on rakennettu luonnolliseen kokoon ja kalustettu erittäin yksityiskohtaisesti. Suurimpaan osaan rakennuksia pääsee sisälle vapaasti kiertelemään. Kotisaaren keskuspaikka on tietenkin Muumitalo, jonka välittömässä läheisyydessä on ruokailupisteet, myymälät ja muut palvelut sekä Teatteri Emma, jossa esitetään Muuminäytelmiä koko kesän ajan. Kaikki keskeiset Muumihahmot ovat tietenkin paikalla ja tapaat heidät parhaiten juuri Muumitalon lähettyviltä. Muut kohteet sijaitsevat periaatteessa kahden erillisen reitin varrella. Toinen lähtee Hemulin talon ja laiturin kohdalta. Loput kohteista sijaitsevat Hattivattien salaisuus-polun varrella.

Muumimaailman yhteydessä toimii myös Väskin (Huom! Väski, ei Väiski) seikkailusaari. Väski on merirosvojen isännöimä saari, jolla ei varsinaisesti ole mitään tekemistä Muumien kanssa. Väskiin pääsee kuitenkin parhaiten Muumien kotisaarelta, ja hinta on edullisempi niille, joilla jo on Muumiranneke.

Muumimaailman lipputiskiltä kannattaa ehdottomasti ottaa Muumien Maailma-niminen ilmaisehti. Se sisältää perustiedot kaikista alueen kohteista, aikatauluista ja myös kartat. Käytännössä vierailu kannattaakin aloittaa suunnitelemalla päivän ohjelma, jotta ehtisi nähdä teatteriesitykset ja näytökset Väskin saarella.

Muumimaailman kausi kestää muista huvipuistoista poiketen vain kaksi kuukautta. Aukioloajat voi tarkistaa Muumimaailman nettisivuilta.

Yhteystiedot

Osoite: Mannerheiminkatu 21, PL 48, 21101 Naantali
Puhelin: 02-5111 111
Telefax: 02-5111 151
Nettisivu: www.muumimaailma.fi
E-mail: markkinointi@muumimaailma.fi

Valokuvia Muumimaailmasta

Valokuvat on otettu kesällä 2001 ja 2008. Kiitokset aluetta koskevista tiedoista Ann-Karin Koskiselle.

big_muumi2.jpg 66k

Parkkipaikka

Muumimaailman välittömässä läheisyydessä ei ole parkkitilaa. Paras paikka jättää autot on Muumiparkki, joka on noin kilometrin päässä Muumien kotisaaresta. Parkki on maksullinen. Muista myös ottaa tiskiltä Muumien Maailma-lehti. Jos haluat välttää turhaa jonottamista voit tilata liput etukäteen lippupiste.fi:stä.

big_muumi27.jpg 70k

Muumijuna

Muumimyymälästä on muutama sata metriä varsinaiselle Muumisaarelle. Matkan voi joko kävellä, tai matkustaa Muumijunan kyydissä, mikäli olet jo ennättänyt hankkia rannekkeet.

Tervetuloa

Tervetuloa kyltti

Tästä alkaa matka suurta seikkailua kohden Muumimaailmaan!

big_muumi3.jpg 76k

Silta Muumien kotisaarelle

Muumisaarelle kuljetaan noin 100 metriä pitkän ponttoonisillan kautta.

big_muumi4.jpg 118k

Sisäänkäyntiportti

Jos olet jo hankkinut rannekkeen, voit ohittaa lippujonot ja mennä suoraan sisälle lipuntarkastukseen.

Neuvonta

Neuvonta

Jos et löydä jotakin paikkaa, kannattaa pyytää apua vaikkapa Infosta.

big_muumi7.jpg 77k

Muumimamma

Muumihahmot tapaat parhaiten Muumitalon vieressä. Kannattaa kuitenkin varautua siihen, että vilkkaimpina aikoina hahmot keräävät välittömästi ympärilleen ison joukon lapsia, joita vanhemmat yrittävät päästä epätoivoisesti ruuhkan keskellä kuvaamaan. Videokamera saattaakin olla parempi vaihtoehto tässä vaiheessa.

big_muumi5.jpg 58k

Muumitalo

Muumitalo on luonnollista kokoa ja sisältää peräti neljä kerrosta. Jokainen huone on sisustettu erittäin hyvin, ja on hyvin helppo kuvitella, että Muumit todellakin asuvat täällä. Ylempiin kerroksiin mennään portaita. Ylimmästä kerroksesta pääsee kierreportaita suoraan Muumimamman hillokellariin...

big_muumi6.jpg 77k

Muumimamman hillokellari

...josta päästään takaisin ulos.

big_muumi8.jpg 86k

Hemuli ja pieni vieras

Lähes kaikki keskeiset Muumihahmot kiertelevät puistoa. Asut ovat yllättävän aidonoloiset, ja menevät varmasti lapsiin kuin väärä raha. Muumimaailmassa onkin kaikkein hauskinta vierailla, mikäli mukana on pieniä lapsia, jotka todellakin luulevat hahmoja oikeiksi.

big_muumi9.jpg 65k

Hemulin talo

Käytännössä Muumimaailman kohteet kannattaa kiertää kahta reittiä pitkin. Toinen lähtee Hemulin talon kautta.

big_muumi10.jpg 90k

Uimahuone

Laiturikin on kuin suoraan Muumikirjoista. Muumisaarella on myös varsinainen uimaranta, joka sijaitsee lyhyen käveymatkan päästä laiturista.

Muumipapan muistelmat

Muumipapan muistelmat

Muumipapan seikkailu reitti on samantapainen kuin Hattivattien salaisuuspolku. Molemmista löytyy hauskoja pikku tehtäviä eikä matka taatusti käy pitkäksi.

Tehtäviä

Tehtäviä

Muumipeikko opastaa erilaisten solmujen tekoa.

Sukellusvene

Sukellusvene

Sukellusveneessä on mahdollista itse ohjata venettä.

big_muumi11.jpg 108k

Muumipapan laiva

Laivan kannella pääsee jopa ohjaamaan sitä. Laivan vieressä voi uittaa leikkiveneitä, ja opetella merimiessolmuja, lippuja sekä muuuta merenkulkuun liittyvää tietoutta.

big_muumi13.jpg 108k

Haisuli poliisin seurassa

Hahmoja liikkuu satunnaisesti myös reittien varrella.

big_muumi14.jpg 83k

Teatteri Emma

Teatterin lavalla esitetään tunnin välein Muumiaiheisia näytelmiä. Osa esityksistä on ruotsinkielellä, joten sopiva esitys kannattaa varmistaa hyvissä ajoin. Esityksiä on 7 kertaa päivässä.

big_muumi16.jpg 114k

Labyrintti

Jos olet rohkea, voit mennä seikkailemaan labyrinttiin, josta ei niin vain löydäkään ulos.

big_muumi17.jpg 87k

Niiskun verstas

Niisku esittelee keksintöjään omassa verstaassaan.

Hattivattien salaisuus

Hattivattien salaisuus

Lähde seikkailemaan Hattivattien salaiseen maailmaan. Muista ratkoa kaikki tehtävät joita matkan varrelta löydät!

big_muumi20.jpg 104k

Riippusilta

Kosken ylitse pääset parhaiten riippusiltaa pitkin.

Valokuvia Väskin saarelta

Merirosvolaiva

Merirosvolaiva

Merirosvolaiva vie matkalaiset kohti tuntematonta Väskin saarta. Laiva kulkee saarelle noin 30 minuutin välein.

big_muumi19.jpg 105k

Rantautuminen saarelle

Väskin saarella tapaat heti karmeat merirosvot, jotka huutelevat laivanhylyn kannelta.

big_muumi23.jpg 122k

Perinnekylä

Kylässä siirryt ajassa useita vuosisatoja taaksepäin. Kylästä löytyy myös kotieläimiä ja poneja, joilla voi ratsastaa.

big_muumi25.jpg 130k

Linnake

Linnake on varmasti seikkailusaaren hauskin kohde.

Kohteita joita Muumimaailmassa ja Väskin saarella ei enää näe

big_muumi12.jpg 99k

Lentävä lautanen

Saman polun varressa on myös lentävä lautanen, jonka sisältä löytyy Muumiaiheisia pelejä. Voit myös kokeilla, miltä tuntuu istua lautasen ohjaimiin. Lentävä lautanen on muutettu keltaiseksi sukellusveneeksi.

big_muumi15.jpg 116k

Kuka lohduttaisi Nyytiä-polku

Loput kohteista sijaitsevat Nyyti-polun varrella. Polku alkaa läheltä sisäänkäyntiportteja. Polun alusta tapaat mm. noita-akan. Tästä samasta kohdasta lähtee uudistettu seikkailureitti Hattivattien salaisuus.

big_muumi18.jpg 84k

Hattivattien talot

Sammuta kamerasi, kännykkäsi ja kaikki muut sähköllä toimivat vehkeet hyvissä ajoin, ennenkuin ohitat Hattivattien asumukset.

big_muumi22.jpg 138k

Kaikki pelaa-kenttä

Kentällä voit harrastaa erilaisia pelejä ja leikkejä

big_muumi26.jpg 67k

Kiipeilyseinä

Muumien kotisaarella on myös kiipeilyseinä ja tenniskenttiä, mutta ne eivät kuulu varsinaisesti Muumimaailmaan.

Pääsivulle