etusivu huvipuistot teemapuistot tivolit lakkautetut tietoja
Funpark Helsingin Leikkiluola Hilarius Hiiren kylä Huimala Huvisatama Jukupark Kesämaa Korkeasaari Muumimaailma Puuhamaa Santapark Sealife Tropicario Vauhtipuisto Visulahti Zoolandia

SANTAPARK

Päivitetty 20.03.13

SantaPark on Rovaniemellä sijaitseva elämyspuisto. Se on avattu 28.11.1998. Mikään ihan tavallinen elämyskohde SantaPark ei kuitenkaan ole, sillä se on rakennettu isoon luolaan 50 metriä maan alapuolelle.

Lähde seikkailuun Joulupukin valtakuntaan!

Yhteystiedot
Kohdeluettelo
Valokuvia Santaparkista
Santaparkista poistuneet kohteet

Joulupukki

SantaPark sijaitsee napapiirillä vain muutama kilometri Rovaniemeltä Ivalon suuntaan. Vieressä on Joulupukin kylä, jonne autot piti jättää puiston alkuaikoina. Nykyisin omalla autolla pääsee perille saakka. Rovaniemen keskustasta liikennöi lisäksi 15 minuutin välein Santa's Express bussi (bussi numero 8).

Puiston on suunnitellut englantilainen Santaworld Ltd. Puiston rakennuskustannukset olivat noin 6,7 miljoonaa euroa. Omistajina puiston alkuaikoina oli melkoinen liuta tunnettuja yrityksiä, kuten Finnair, MTV, Sampo, Lasten Päivän Säätiö, Posti sekä Kauppa- ja Teollisuusministeriö. Vuonna 2006 paikan omisti Rovaniemen maalaiskunta. Paikka on takuulla eksoottisin ympäristö, mihin teema/elämyspuistoja on rakennettu.

Vaikka puisto sijaitsee syvällä maan uumenissa, sinne pääsee helposti lastenvaunujen tai pyöratuolin kanssa. Luolassa on valokuvausta ajatellen melko hämärää, joten tarvitset voimakkaan salamavalon. Santaparkin kävijämäärä oli 148 000 henkilöä ensimmäisen toimintavuoden aikana.

Puistossa työskentelee ihmisiä eripuolilta maailmaa mm. ruotsalaisia, italialaisia, saksalaisia, venäläisiä, unkarilaisia ja jopa kiinalaisia. Suurimmaksi osaksi nämä työntekijät ovat tanssijoita tai muuten esiintymistaitoisia ihmisiä. Kesäkausin puisto työllistää noin 30 henkilöä, talvikausin noin 50 henkilöä ja ympäri vuoden töitä Santaparkissa tekee kuusi henkilöä.

Keväisin ja syksyisin puisto on suljettuna yleisöltä. Sen ollessa kiinni, siellä voi kuitenkin halutessaan järjestää erilaisia yksityistilaisuuksia kuten illallisia, kokouksia tai muita juhlatilaisuuksia.

Puiston aukioloajat voi tarkistaa Santaparkin nettisivuilta.

Yhteystiedot

Osoite: Tarvantie 1, 96930 Napapiiri
Puhelin: 0600 301 203
Nettisivu: www.santapark.com
E-mail:info@santapark.com

Kohdeluettelo

Huvipuistolaitteet

Muita kohteita

Valokuvia Santaparkista

Valokuvat on otettu vuosina 1999, 2006, 2008, 2011 ja 2013 Kiitokset Sari Lallille, Tuomo Körkölle ja Lotta Lonkalle laitteita ja aluetta koskevista tiedoista.

santa.jpg 40k

Sisäänkäynti Santaparkiin

Lähde seikkailuun ja tapaa matkan varrella itsensä Joulupukki!

reki_iso.jpg 40k

Neljä Vuodenaikaa Satujuna

Satujunaa voisi hyvin verrata esimerkiksi Linnanmäen Safariin, mutta Jouluteemalla. Matkan varrella pääsee tutustumaan Suomen neljään vuodenaikaan ja tonttujen lelupajaan. Tässä laitteessa on paljon katseltavaa, mutta vähän vauhtia. Laitteen on valmistanut Santaworld Ltd.

Kuva: Santapark

birds_iso.jpg 40k

Angry Birds Aktiivialue

Vihaisten lintujen aktiivialue on tuorein tulokas Santaparkin elämyskohteisiin. Se avattiin marraskuussa 2012. Erilaista puuhaa riittää kaiken ikäisille. Siellä voi mm. ampua tietokonepelin tapaan possuja ritsalla, hypätä trampoliinilta suoraan possujen niskaan tai vaikkapa kuvauttaa itsensä punaisen Angry Birdsin selässä. Alueen on rakentanut rovaniemeläinen Lappset Group oy.

Kuva: Santapark

Napapiirin alitus

Napapiirin alitus

Voit ylittää napapiirin 50 metriä maanpinnan alapuolelta. Matkan varrella saatat nähdä lumisadettakin, vaikkapa ihan keskellä kesää. Halutessasi voit hankkia diplomin napapiirin alituksesta.

Kuva: Santapark

Joulupukin työhuone

Joulupukin työhuone

Joulupukin työhuoneessa sinulla on mahdollisuus käydä kertomassa pukille salaiset joululahjatoiveesi. Saattaapa pukki paljastaa sinulle salaisuudenkin, jos olet ollut oikein kiltti.

Kuva: Santapark

Tonttukoulu

Tonttukoulu

Tonttukoulussa sinusta tehdään täysin oppinut tonttu. Opetuksesta vastaa itse professoritonttu!

Esiintymislava

Santaparkin tanssishow

Kun tanssishow pyörähtää käyntiin, on jouluinen tunnelma taattu.

Puuhariihi

Puuhariihi

Puuhariihessä voit tehdä oman tontun, ja jättää sen SantaParkiin muistoksi vierailustasi.

Ravintola

Kotakahvila

Pitkän päivän jälkeen on mukavaa istahtaa hetkeksi alas ja nauttia vaikkapa talon omista pipareista.

Piparila

Piparimuorin Piparila

Joulun tunnelmaan kuuluu tottakai piparit! Piparimuorin Piparilassa voi opetella pipareiden tekoa ja koristelua. Sieltä voi myös ostaa itse tehdyn piparin.

Jääbaari

Jääbaari

Kovan helteen yllättäessä on kiva käydä vilvoittelemassa jääbaarissa. Baarissa on "hyytävä" tunnelma ja pakkastakin sieltä löytyy - 6 astetta. Jääbaarin rakentaminen kesti parisen kuukautta. Baarista voi tilata sekä alkoholittomia että alkoholipitoisia jäädrinkkejä.

Jäägalleria

Jäägalleria

Kesällä on mukavaa käydä hetkeksi vilvoittelemassa jäägalleriassa. Samalla voi tutusta suomalaiseen luontoon ja kulttuuriin.

Myymälä

Myymälä

Matkamuistomyymälästä voi ostaa tuliaisia suoraan Joulupukilta.

Postitoimisto

Tonttujen postitoimisto

Joulupukin postista, voit lähettää terveisesi maailmalle, SantaParkin omalla leimalla varustetulla kortilla tai kirjeellä. Kannattaa samalla käydä kertomassa toiveensa mystiselle Toiveiden rummulle.

Santaparkista poistuneet kohteet

big_carouse2.jpg 96k

Karuselli

Karuselli on kohtalaisen pieni ja hidasvauhtinen, mutta takuulla upein karuselli, jonka olet ikinä nähnyt. Voit ihailla sen lukuisia yksityiskohtia myös yläparvelta.

big_rudolf.jpg 21k

Petteri Punakuono

Tämä on Santaparkin ainoa varsinainen vauhtilaite. Laite ajaa ensin muutaman kierroksen eteenpäin ja vaihtaa sitten suuntaa. Santaparkista lähdettyään Petteri Punakuonon karuselli matkasi Wasalandiaan.

big_helicopt.jpg 23k

Joulupukin Helikopterit

Helikopterit ovat polkuvoimalla liikkuvia. Niillä voi kiertää lyhyen kierroksen päähallin yläpuolella. Idea on samanlainen, kuin Tykkimäen Kusti Sammakon radassa. Helikopterit lentävät nykyään Tervakosken Puuhamaassa.

big_derby.jpg 28k

Pallopeli

Santaparkissa on myös joitakin pelejä, tosin vähänlaisesti. Pallopeli matkasi Rovaniemeltä Etelä-Suomeen.

Playbounce

Playbounce

Playbounce on perheen pienemmille tontuille tarkoitettu pomppulinna.

air hockey

Air hockey

Air hockeyssa kisataan siitä kumpi saa enemmän pisteitä.

Marsupilami

Marsupilami

Marsupilami on lasten oma vekotin.

Lumipallo

Lumipallo

Haluatko kokeilla onneasi lumipallojen heitossa? Kunhan heität tarpeeksi tarkasti, voitat kivan pienen palkinnon. Voit kokeilla myös kuinka nopeasti lumipallo lentää.

Joulutupa

Joulutupa

Wanhan ajan tunnelma välittyy pienissä mökeistä.

Tarinatontun nurkkaus

Tarinatontun nurkkaus

Jos osut vasenlla hetkellä paikalle, saatat päästä kuuntelemaan Tarinatontun nurkkauksessa mitä ihmeellisimpiä satuja.

Pääsivulle