etusivu huvipuistot teemapuistot tivolit lakkautetut tietoja
Funpark Helsingin Leikkiluola Hilarius Hiiren kylä Huimala Huvisatama Jukupark Kesämaa Korkeasaari Muumimaailma Puuhamaa Santapark Sealife Tropicario Vauhtipuisto Visulahti Zoolandia

HUVISATAMA

Sivut avattu 02.12.07

Yhteystiedot
Kohdeluettelo
Valokuvia Huvisatamasta
Yleiskuvia alueelta

Yleiskuva Huvisatamasta Huvisatama on ainoa eurooppalainen huvipuisto, jonka 12 huvilaitetta ovat maksuttomia. Huvisatama idea sai alkunsa vuonna 2003 yrittäjien ja Etelä-Karjalan ammattikorkeakoulun yhteisessä aivoriihessä kehittää alueen tunnettavuutta, matkalaisten viipymää alueella sekä ihmisten kiinostuksen lisääntymistä Lappeenrantaa kohtaan. Puisto on toiminut vuoteen 2006 saakka EU-rahalla. Koska EU-rahaa ei enää kesästä 2007 alkaen ole ollut mahdollista saada, Huvistaman yhteistyökumppaneiden osuus korostuu toiminnan jatkumisen kannalta merkittävästi. Puiston toiminta houkutteli kesällä 2006 alueelle yli 200 000 vierasta, joista laitekäyttökertoja oli 130 000. Puisto on suunnattu pääasiallisesti perheille joissa on pieniä lapsia. Huvipuistolaitteiden lisäksi Huvisataman alueella järjestetään myös muuta toimintaa kuten erilaisia konsertteja, joista osa on suunnattu myös nuorisolle.

Monen suomalaisen huvipuiston tapaan on myös Huvisatamaan suunnitteilla saada ympärivuotista toimintaa kehittämällä alueen talviaktiviteetteja.

Puiston aukioloajat voi tarkistaa Huvisataman nettisivulta.

Yhteystiedot

Osoite: Lappeenrannan satama-alue
Nettisivu: www.huvisatama.fi

Kohdeluettelo

Moottoroidut ajoneuvot

Huvipuistolaitteet

Muita kohteita

Valokuvia Huvisatamasta

Kiitokset kuvista Juha Puusaarelle.

huvisatama

Hevoskaruselli

Hevoskarusellissa on 18 asiakaspaikkaa, joista neljä on tarkoitettu aikuisille. Laite on tarkoitettu 3-12 vuotiaille lapsille.

possujuna

Possujuna

Possujuna kiertää 20 metriä pitkää olevaa ovaalinmuotoista rataa. Yhdelle kierrokselle mahtuu kerralla 15 lasta. Laite on tarkoitettu 2-8 vuotiaille lapsille.

leppiskaruselli

Leppiskaruselli

Leppiskarusellissa on neljä leppistä. Yhteen ajokierrokseen mahtuu kerralla 16 lasta. Laite on tarkoitettu 3-10 vuotiaille lapsille.

maailmanpyörä

Maailmanpyörä

Energia pyörä on Tivoli Sariolan vanhaa perua. Laitteessa on 16 gondolia, ja kerralla laite pystyy maksimissaan kuljettamaan 48 ihmistä. Tunnin kapasiteetti on 91 asiakasta. Alle 6-vuotiailla tulee olla huoltaja mukana.

Huvisataman yleiskuvia

höyrywille

HöyryWille

HöyryWille ajeluttaa ihmisiä Lappeenrannan keskustasta satama-alueelle.

hiekkalinna

Hiekkalinna

Joka kesä alueelle rakennettaan erilaisia hiekkalinnoja jotka kuvaavat mm. euroopan eri kaupunkeja. Hiekkaa rakennelmiin on käytetty yhteensä kolme miljoonaa kiloa joka vastaa 180 kuorma-autollista hiekkaa. Hiekasta tehdyt rakennelmat kestävät myös vesisadetta, sillä ne ovat sumutettu puuliimavesiseoksella.

polkuautot

Polkuautot

Huvisatamassa on monia erilaisia polkuautoja ja kaupunkipyöriä.

Pääsivulle