etusivu huvipuistot teemapuistot tivolit lakkautetut tietoja
Christer's tivoli Eurooppativoli Peli Saloon Roopen huvipuisto Suomen tivoli Huvimylly Tivoli Ilkka Sampo Tivoli Myllyniemi Tivoli Sariola Tivoli Seiterä Tivoli Suuronen Tivoli Tapsa Muut tivolit

ROOPEN HUVIPUISTO

Päivitetty 17.12.11

Yhteystiedot
Laiteluettelo
Valokuvia Roopen huvipuistosta
Roopen huvipuistosta poistuneita laitteita

big_roope.jpg 80k

Kuva: Markku Jääskeläinen

Roopen tivoli on Suomen isoista tivoleista ehkä vähiten tunnettu. Se johtuu siitä, että tivoli käy harvoin pääkaupunkiseudulla. Lisäksi sen kiertueohjelma on muita tivoleita suppeampi. Tämä on sääli, sillä Roopen kalustoon kuuluu peräti kolme isoa laitetta (Satelliitti, Round Up ja Kummitusjuna), joita ei Suomessa ole kiertävinä versioina lainkaan. Itse asiassa kahta ensin mainittua ei ole edes kiinteissä huvipuistoissa.

Roopen huvipuiston perusti Antero "Roope" Tuominen (1945-2002). Hän aloitti huvipuistouransa 60-luvun puolivälissä Lauri Seiterän palveluksessa. Talvisin tämä työskenteli Seiteröiden pelihallissa Tapanilan urheilutalossa toiminnan loppuun saakka ja kesäkaudella tivolissa, jossa Tuominen kohosi lopulta kenttäpäälliköksi. Roope Tuominen oli Lauri Seiterän luottomies yli kahden vuosikymmenen ajan, ja hänen roolinsa tivolin käytännön pyörittämisestä kasvoi kaiken aikaa. Seiterän vetäytyessä pikkuhiljaa eläkkeelle, osti Tuominen lopulta valtaosan tivolin laitteista. Seiteröiden yhteydessä Tuominen toimi aina vuoteen 1993 saakka, jonka jälkeen hän perusti oman tivolinsa.

Antero Tuominen kuoli syöpään kesällä 2002. Tivolimies tämä oli loppuun asti ja vielä Vappuna 2002 Roopen kalusto nähtiin vanhaan tuttuun tapaan Turun Kupittaalla. Onneksi jatkaja löytyi omasta perheestä. Roopen poika, Petri Tuominen, otti vetovastuun ja jatkaa isänsä jalanjäljillä. Toivottavasti Roopen mielenkiintoinen laitevalikoima nähdään Petri Tuomisen luotsaamana ennenpitkää myös pääkaupunkiseudulla.

Yhteystiedot

Osoite: T:MI Roopen huvipuisto / Petri Tuominen, Viertotie 4 A 9, 12700 Loppi
Puhelin:019 4411 63

Laiteluettelo

Laitteet on jaettu neljään kategoriaan:
1) Isot laitteet, joihin pienet lapset eivät pääse yksinään tai eivät ollenkaan
2) Perhelaitteet, johin pienet lapset pääsevät yksin, mutta myös aikuiset ovat tervetulleita. Raja isojen laitteiden kanssa on usein aika tulkinnanvarainen.
3) Lastenlaitteet, joihin aikuiset eivät pääse lainkaan, tai käyvät vain lasten seurassa
4) Käyntikohteet, jotka ovat maksullisia, ja joissa asiakkaat voivat kierrellä omaan tahtiinsa

Isot laitteet Perhelaitteet Lasten laitteet Käyntikohteet
Pienoiskaruselli
Ladybird

Valokuvia Roopen huvipuistosta

Kiitokset Petri Tuomiselle laitetiedoista ja Markku Jääskeläiselle kuvista.

big_karuselli.jpg 90k

Pienoiskaruselli

Perheen pienimmät viihtyvät pienoiskarusellin kyydissä. Laitteen on valmistanut SW Amusement Sales Englannista.

big_ladybird.jpg 98k

Ladybird

Modern Productsin valmistama Ladybird on Suomen yleisin huvipuistolaite.

Roopen huvipuistosta poistuneet laitteet

big_sateliitti.jpg 62k

Satelliitti

Satelliitti oli suurin Roopen tivolin laitteista. Sen lisäksi että laite pyörii, se nousee kallelle nostavarren varassa, joka pyörii vielä oman akselinsa ympäri. Laite tunnetaan myös nimellä Trabant ja Hully Gully. Satelliitti on nykyisin myyty.

big_roundup.jpg 86k

Round-Up

Roopen tivolin Round Up oli ainoa koko Suomessa sen jälkeen kun Tykkimäki poisti omansa käytöstä. Tämä Roopen huvipuiston Round-up on romutettu. Tykkimäen Roundupin kyytii pääsee nykyään Nokkakiven Puistossa.

big_kummitusjuna.jpg 99k

Kummitusjuna

Kummitusjuna on ainoa kiertävä vastaava Suomessa. Juuri tämä on se legendaarinen Tivoli Seiterän alkuperäinen kummitusjuna, joka saapui maahamme 70-luvun alussa. Nykyisin Kummitusjuna on myyty.

big_autorata.jpg 82k

Lasten autorata

Nämä miniautot ovat akkukäyttöisiä. Autoilla voi nykyisin huristella Nokkakiven Puistossa.

Pääsivulle